Haveplan

Det vigtigste og helt afgørende for at kunne arbejde med din have er vores dialog!
Her er min procedure for samtalerne, der fører til din færdige haveplan.

Procedure

Første møde

Vi mødes i din have, hvor jeg lytter til dine iagttagelser og ønsker.
Her er det en fordel, hvis du på forhånd har observeret styrker og svagheder i din have. Hvis I er et par, så er det af betydning, hvis I på forhånd har snakket sammen og er nogenlunde enige om indsatsen, og hvilken vej I gerne vil.

Under mødet vil jeg forelægge forskellige ideer og muligheder, som jeg observerer. Igennem samtalen får jeg indsigt i hvilken type have, der samlet set kan være den rigtige løsning.

Til sidst laver jeg en opmåling af haven, og så er mødet slut. Mødet tager gerne fra en til fire timer.

Hjemme udarbejder jeg et skitseforslag, hvor jeg kan fordybe mig i f.eks. indretning, farvesammensætninger og materialer.

Vi mødes igen

Inden vi mødes igen, kan du få skitsen på forhånd. Så kan du nå at danne dig dit eget indtryk, inden vi taler sammen om den.

I mange tilfælde er en skitsen og det efterfølgende møde tilstrækkeligt til, at vi har en færdig haveplan og bagefter kan gå i gang med at anlægge haven.

Et skitsemøde kan tage to til seks timer.

Inspiration til din haveplan

I min egen 6000 m2 store have på Sydfyn har jeg de sidste 30 år skabt en mangfoldighed af haveelementer. Sammen med min kone, der også er gartner, har vi fået de forskellige dele til at spille sammen i et eventyrligt haveunivers. Her finder du stort set alle almindelige buske og træer – samt mange sjældne – foruden stauder og græsser. Dit er mit haveparadis, hvor jeg eksperimenterer både med beplantning og forskellige installationer.

Dette havelaboratorium åbner jeg jævnligt for mine kunder, så de ved selvsyn kan vurdere løsninger og finde ny inspiration til deres egen have.

Haveplan

Skitsetegningen er et mere håndgribeligt udgangspunkt for videre dialog. Her kan man se haverum, gangarealer, terrasse og beplantning i det rette størrelsesforhold. Det er også muligt at beregne prisoverslag på de enkelte elementer.

Skitsen er blyantstegnet og beregnet til ændringer. Formålet er, at vi sammen gennemgår og ændrer den, så løsningen passer til dig.

Rentegning

Hvis du ønsker det, kan skitsen rentegnes til en færdig havetegning, hvor farver gør den indbydende og let forståelig.